2012-06-22 16:44:48• hírek • M. T. R.

Hivatalosan is Fényi Lőrinc a fényi polgármester

Mezőfény község döntéshozó-testülete pénteken tartotta a helyhatósági választások utáni alakuló közgyűlését. A tizenegy főből álló helyi tanács valahány tagja megjelent az alkalmon. Így Czier Zsolt, Heinrich Mihály, Tempfli Tibor és Békési Attila a Német Demokrata Fórum, míg Gnandt Edit, Lakatos Sándor Ferenc, Menninger Lóránt, Menninger Péter, Nagy Zoltán, Pelók Levente, Szeibel Mária Tünde a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben.

Az alakuló gyűlésen a megyei kormánybiztosi hivatal képviseletében Adriana Tibil volt jelen. A testület rangidőse, Heinrich Mihály, aki eleddig a község elöljárója volt, valamint a két legfiatalabb, Nagy Zoltán és Menninger Péter vezetésével háromtagú választási bizottságot választott a tanács tagsága - ennek tagjai Gnandt Edit mint elnök, Czier Zsolt mint jegyző, valamint Lakatos Sándor Ferenc.

A bizottság mindenekelőtt ellenőrizte, hogy a tanácstagjelöltek jelentkezési okmányait, méghozzá abból a célból, hogy megfelelnek-e a törvényi előírásoknak. Fényi Lőrincet kivéve meg is feleltek - az iskolaigazgató le kellett mondjon a tanácstagságáról, hiszen a 10-ei választáson a polgármesteri tisztségért történő választáson a legtöbb voksot kapta. Az RMDSZ listáján szereplő jelölt kapott így helyet a testületben.

A tanácstagok a Szent Biblián tartott kézzel esküdtek fel tisztségükre. A helyi tanács ülésvezető elnökévé ezután Pelók Leventét választották meg - a megbízatás legtöbb három hónapra szól, egyébként akár valamennyi döntést ezt is egyöntetűen hozták meg a község tanácsának tagjai. A prefektúra képviselője ismertette ezt követően, hogy a június 10-én megtartott választáson Fényi Lőrinc, az RMDSZ jelöltje kapta a legtöbb voksot az elöljárói tisztségre. Az eskütétel következett - szintén a Szentíráson tartott kézzel esküdött, valamint írta alá a fogadalmát. Tapssal köszöntötték a község új elöljáróját a jelenlévők a kultúrházban megtartott alkalmon.

Mezőfény község döntéshozó-testülete pénteken tartotta a helyhatósági választások utáni alakuló közgyűlését. A tizenegy főből álló helyi tanács valahány tagja megjelent az alkalmon. Így Czier Zsolt, Heinrich Mihály, Tempfli Tibor és Békési Attila a Német Demokrata Fórum, míg Gnandt Edit, Lakatos Sándor Ferenc, Menninger Lóránt, Menninger Péter, Nagy Zoltán, Pelók Levente, Szeibel Mária Tünde a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben. Az alakuló gyűlésen a megyei kormánybiztosi hivatal képviseletében Adriana Tibil volt jelen. A testület rangidőse, Heinrich Mihály, aki eleddig a község elöljárója volt, valamint a két legfiatalabb, Nagy Zoltán és Menninger Péter vezetésével háromtagú választási bizottságot választott a tanács tagsága – ennek tagjai Gnandt Edit mint elnök, Czier Zsolt mint jegyző, valamint Lakatos Sándor Ferenc. A bizottság mindenekelőtt ellenőrizte, hogy a tanácstagjelöltek jelentkezési okmányait, méghozzá abból a célból, hogy megfelelnek-e a törvényi előírásoknak. Fényi Lőrincet kivéve meg is feleltek – az iskolaigazgató le kellett mondjon a tanácstagságáról, hiszen a 10-ei választáson a polgármesteri tisztségért történő választáson a legtöbb voksot kapta. Az RMDSZ listáján szereplő jelölt kapott így helyet a testületben. A tanácstagok a Szent Biblián tartott kézzel esküdtek fel tisztségükre. A helyi tanács ülésvezető elnökévé ezután Pelók Leventét választották meg – a megbízatás legtöbb három hónapra szól, egyébként akár valamennyi döntést ezt is egyöntetűen hozták meg a község tanácsának tagjai. A prefektúra képviselője ismertette ezt követően, hogy a június 10-én megtartott választáson Fényi Lőrinc, az RMDSZ jelöltje kapta a legtöbb voksot az elöljárói tisztségre. Az eskütétel következett – szintén a Szentíráson tartott kézzel esküdött, valamint írta alá a fogadalmát. Tapssal köszöntötték a község új elöljáróját a jelenlévők a kultúrházban megtartott alkalmon. Az alpolgármester-választásról szóló napirendi pont következett. Az RMDSZ és az NDF helyi szervezetei által a választásokat megelőzően kötött megállapodás értelmében az utóbbi szervezet tagjai közül választottak alpolgármestert, hiszen a Szövetség jelöltje lett az elöljáró. Heinrich Mihály leköszönő polgármester az NDF elöljárójelöltjét, Békési Attilát javallta alpolgármesternek, míg Menninger Péter tanácstag a korábbi alpolgármestert, Tempfli Tibort. A tanácstagok egy-egy szavazócédulán voksolhattak az elöljáró-helyettes személyéről. A választási bizottság összesítette az eredményt: egy érvénytelen szavazat volt, hárman Békési Attilára voksoltak, heten pedig Tempfli Tiborra. Ennek megfelelően utóbbi tanácstagot ruházták fel az alpolgármesteri tisztséggel. Három szakbizottságba tömörültek a testület tagjai, mindegyik 5 főből állt, hármat az RMDSZ, kettőt pedig az NDF delegált – a jelöléseket ismét csak egyöntetűen fogadták el. Ünnepi ebéddel, kötetlen beszélgetéssel zárult a fényi alakuló közgyűlés.

Az alpolgármester-választásról szóló napirendi pont következett. Az RMDSZ és az NDF helyi szervezetei által a választásokat megelőzően kötött megállapodás értelmében az utóbbi szervezet tagjai közül választottak alpolgármestert, hiszen a Szövetség jelöltje lett az elöljáró. Heinrich Mihály leköszönő polgármester az NDF elöljárójelöltjét, Békési Attilát javallta alpolgármesternek, míg Menninger Péter tanácstag a korábbi alpolgármestert, Tempfli Tibort.

A tanácstagok egy-egy szavazócédulán voksolhattak az elöljáró-helyettes személyéről. A választási bizottság összesítette az eredményt: egy érvénytelen szavazat volt, hárman Békési Attilára voksoltak, heten pedig Tempfli Tiborra. Ennek megfelelően utóbbi tanácstagot ruházták fel az alpolgármesteri tisztséggel. Három szakbizottságba tömörültek a testület tagjai, mindegyik 5 főből állt, hármat az RMDSZ, kettőt pedig az NDF delegált - a jelöléseket ismét csak egyöntetűen fogadták el.

Fényi a fényi polgármester

Fényi a fényi polgármester

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: